De top 5 rode wijnen

Rode wijn wordt over de hele wereld gemaakt en er bestaan veel verschillende soorten rode wijn dat het soms een heel karwei is om te bepalen welke rode wijn nou echt het lekkerst is. Gelukkig hoef je dan niet verder te zoeken, want ik ga het je allemaal vertellen in deze blog. De top 5 rode wijnen zullen hier te vinden zijn en dus weet je welke wijn je moet kopen voor je volgende wijnavondje. 

1 Menegolli Valpolicella Ripasso Superiore doc premium

Deze wijn, afkomstig uit de Veneto streek in Italië, heeft een robijnrode kleur. In deze wijn komen de volgende geuren naar boven: jam, wilde bessen, chocolade, toast en bloesem. De wijn heeft een volle, maar zachte smaak met een kleine zoete tint van de Amarone druif erin verwerkt. Deze wijn is een speciale wijn, want het wordt gemaakt van vier verschillende druifsoorten. De eerste fermentatie wordt gedaan met de Corvina Veronese, Corvinone en de Rondinella. Daarna komt er nog een tweede fermentatie en daarbij wordt gebruik gemaakt van de Amarone druif.

2 Ridgeback Cabernet Sauvignon 

Deze wijn, afkomstig uit de Paarl streek in Zuid-Afrika, heeft een volle, rijpe smaak met bloemige aroma’s. De wijn wordt gemaakt door Ridgeback Winery en doet er alles aan om natuurlijk flora en landbouw in evenwicht te houden. De wijngaarden van Ridgeback Winery behoren tot de beste wijngaarden van de Kaap. De wijn bevat 14% alcohol en is lekker bij rollade, duif en lamsbout. 

3 Château de Couches, Les Parisiennes

Deze wijn is afkomstig uit Paris-L’hôpital, een klein dorpje in de Bourgogne streek, en is een 100% pinot noir met een wat lichter paarse kleur. De wijn heeft een lichte, soepele, fruitige smaak met tinten van bramen, bessen, zwarte bessen en frambozen. De wijn komt uit het jaar 2016 en bevat 8 tot 15% alcohol. De wijn kan goed gedronken worden bij Pekingeend, quiches en pasteitjes. 

4 Francisco Gomez Vid-A Crianza bio Vegan

Deze wijn, afkomstig uit Spanje, is een heerlijke biologische vegan wijn. ‘Vid-A’ betekent leven in het Spaans en dus is er geen toevoeging gebruikt van dieren. Het is een krachtige wijn met veel rijp fruit en zachte tannines. Deze wijn is echter wel wat tegenstrijdig, want het is een heerlijke wijn bij duif, lamsbout, wilde eend en aubergine-ovenschotel. Dus ook al worden er geen dierlijke producten gebruikt bij de productie van de wijn, de wijn wordt nog wel geserveerd bij dierlijke producten. 

5 Bodegas Carrau Sauvignon Cabernet de Reserva

Deze wijn, afkomstig uit de regio Montevideo in Uruguay, is een robijnrode wijn en past perfect bij pasta en rood vlees. De wijn wordt geproduceerd door wijnhuis Bodegas Carrau, wat al 9 generaties lang wijnen maakt. Inmiddels bestaat het wijnhuis al zo’n 265 jaar, maar ze zijn begonnen in Spanje. Juan Carrau heeft besloten om te emigreren naar Uruguay en daar verder te gaan met het wijnhuis. De wijngaarden van de Bodegas Carrau familie zitten op dezelfde breedtegraad als de bekende wijngaarden in Chili en Zuid-Afrika.