Wijnen uit Spanje

Het mooie van de wijnen uit Spanje is dat de prijzen voor een echt goede wijn niet bijzonder hoog is. Deze wijnen zijn namelijk pas de laatste 15 a 20 jaar echt populair geworden in o.a. Nederland waardoor de prijzen nog redelijk laag liggen. Qua oppervlakte is Spanje namelijk het wijnland in de wereld als je kijkt hoeveel hectare er gebruikt wordt voor de druiventeelt. Echter door het droge klimaat in een groot gedeelte van Spanje vallen de oogsten vaak tegen, waardoor het aanbod aan wijn elk jaar weer anders is. Spaanse wijnen worden gemaakt van echte Spaanse druiven en deze zijn dan ook met liefde gemaakt. Proef de Spaanse wijnen en je zult merken dat deze met Spaanse liefde is bereid. Het assortiment met Spaanse wijnen groeit elke dag met lekkere witte- en rode wijnen uit de wijnstreken van Spanje. In deze blog van Wijnvergelijken.com leest u meer informatie over deze populaire wijnsoort.

De meeste wijnen uit Spanje zijn rood, witte wijnen uit Spanje zijn ook leverbaar. De wijnen zijn allen karaktervol en uit grote maar ook uit kleine wijnbouw gebieden en streken, wijnmakers die vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan en gebruik maken van de beste Spaanse druiven

Spaanse wijnstreken

De wijnstreken in Spanje zijn wijdverspreid waardoor er veel verschil tussen de diverse wijnen zit. Niet alleen wordt de smaak van de druif beïnvloed door het aantal zonuren wat deze krijgt, maar elke streek heeft ook weer hun eigen karakter. Denk hierbij aan waar de wijn in opgeslagen wordt, de toevoegingen die aan de wijn gedaan worden en natuurlijk het type druif wat gebruikt wordt. Bekijk de mogelijkheden voor wijn bestellen in Amsterdam: zowel online als speciaalzaken.

Populaire druiven

De meest populaire druiven in Spanje zijn de Tempranillo welke gebruikt wordt voor de rode wijn, en voor de witte wijnen is de Airen druif het meest populair. Een goede druif is natuurlijk de basis van elke wijn, maar in Spanje wordt vooral veel geëxperimenteerd met combinaties om zo uniek wijnen op de markt te zetten. Hierdoor is het mogelijk dat 2 wijnen met als basis de Tempranillo wijn totaal verschillend smaken doordat bij de een de Petit Verdot druif is toegevoegd en de ander de Pardina. Voor u als wijnliefhebber levert dit soms spannende wijnen op welke zeer lekker zijn om zo eens tussendoor te nemen.

Spanje wijnland

Doordat Spanje de laatste 10 jaar weer herontdekt is door de wereld is Spanje weer een echt wijnland geworden. Voor degene die wel eens op vakantie gaan naar Spanje is dat niets nieuws, maar voor degene die nog niet bekend waren met de Spaanse wijnen wel. De supermarkten in Nederland breiden hun assortiment steeds meer uit met een paar mooie Spaanse wijnen welke in massa geproduceerd worden, maar via de speciaalzaak vindt u nog vele lekkere wijnen die veel kleinschaliger geproduceerd worden met elk hun unieke smaak. Hieronder vindt u de belangrijkste Spaanse wijnstreken terug

Wijnstreek Catalunya

Catalonië (Catalunya) is een grote en belangrijke wijnstreek uit Spanje, in dit wijngebied worden door vele wijnmakers vaak nieuwe dingen uitgeprobeerd, uit Catalonie komt de bekende bruisende Cava die wereldwijdt populair is geworden. De spaanse wijnbouw kijkt altijd naar naar deze streek, Catalonie is als wijngebied de trendsetter voor geheel Spanje! De biologische wijnteelt is hier ook in rap tempo in opkomst, de Cava wordt in Penedes gemaakt en wordt gemaakt op de Franse manier maar dan uiteraard met andere druiven!

Wijnstreek La-Mancha

La Mancha is een regio / wijnstreek in Spanje, vele soorten wijn komen uit deze wijnstreek, naast wijn is La Macha ook belangrijk voor de landbouw en veeteelt.